מכירים את התסכול הזה שאתם פותחים את ארון המטבח ולא מוצאים כלום או שהסכין שאתם צריכים תמיד נמצאת במגירה הלא נכונה? יש דרך פשוטה לשנות זאת, והיא מתחילה בתכנון חכם של המטבח ובבחירת הציוד הנכון. בדיוק כמו שלכל מקצוען יש את ארגז הכלים שלו, גם במטבח יש כמה פריטים בסיסיים שיהפכו את חוויית הבישול שלכם למהנה ויעילה הרבה יותר. הינה רשימת הציוד למטבח שתהפוך את המטבח שלכם למקום מאורגן ונעים בלי להוציא יותר מדי כסף!

הבסיס להצלחה: תכנון נכון של ארונות מטבח ואזורי עבודה

מטבח מסודר מתחיל מתכנון נבון של מקומות האחסון ואזורי העבודה. העיקרון המרכזי הוא שצריך לחלק את המטבח לשלושה אזורים עיקריים: מקום להכנת האוכל, פינת הבישול עצמו ואזור לשטיפת הכלים. הרעיון הוא שבכל אחד מהאזורים האלה יהיו בדיוק הדברים שצריך, קרובים והגיוניים לשימוש. נשמע פשוט, אבל זהו באמת ההבדל בין מטבח שנוח לעבוד בו למטבח שמרגיש מבולגן ולא מאורגן.

הכלים שעושים את ההבדל

המטבח הוא לב הבית, והכלים שתבחרו ישפיעו מאוד על חוויית הבישול שלכם. התחילו מהבסיס שהוא הסירים שכדאי שיהיו לפחות שלושה מהם בגדלים שונים: סיר גדול שיתאים להכנת מרקים ולבישול פסטה, סיר בינוני לתבשילים שאתם מכינים ביומיום וסיר קטן שמושלם להכנת רטבים. לגבי מחבתות, שלוש מחבתות יספקו את כל הצרכים שלכם במטבח: מחבת עם ציפוי טפלון שתשמש אתכם לטיגון עדין של ביצים או דגים, מחבת מברזל יצוק שתיתן לכם צריבה מעולה לבשר ומחבת נירוסטה שתתאים לכל שאר המשימות במטבח.

אי אפשר, כמובן, בלי סכינים איכותיות שהן הכרחיות לכל מי שמבשל. אתם צריכים שלושה סוגים עיקריים: סכין שף גדולה לשימוש יומיומי, סכין קטנה וחדה לחיתוך ירקות וסכין עם שיניים שתעזור לכם לחתוך לחם ועגבניות בקלות. אם תשקיעו בסכינים טובות ותשמרו עליהן כמו שצריך, הן יישארו איתכם להרבה שנים.

הטכנולוגיה במטבח המודרני

היום, מכשירי חשמל במטבח הם פשוט חלק בלתי נפרד מהחיים. למשל, מיקסר עומד הוא כמו עוזר מסור שתמיד שם בשבילכם, מוכן לערבב ולעבוד בלי להתעייף, בשביל הכנת מרק או רוטב בקלות, בלנדר למטבח יעשה את העבודה בשניות, ומעבד מזון חוסך המון זמן בקיצוץ, פריסה וריסוק, במקום לעמוד שעות עם סכין ביד. אבל, אין צורך לרוץ ולקנות את כל המכשירים בפעם אחת. הדרך הנכונה היא להתחיל עם המכשיר שאתם הכי צריכים, האחד שישמש אתכם הכי הרבה במטבח. אחר כך, לאט לאט, תוכלו להוסיף עוד מכשירים ולבנות לעצמכם מטבח מאובזר שמתאים בדיוק לצרכים שלכם.

 

רשימת ציוד למטבח

 

אחסון חכם: המפתח לסדר

רוצים מטבח מסודר שכיף לבשל בו? הכול מתחיל באחסון נכון. קופסאות שקופות הן פתרון מעולה, כי הן לא רק נראות טוב, אלא גם עוזרות לכם לראות במבט אחד מה יש במזווה ומה צריך להשלים. אם תשימו מארגנים במגירות, יהיה לכם הרבה יותר קל לשמור על הסדר, אפילו בימים העמוסים ביותר. סדרו את כל הכלים והמצרכים לפי כמה אתם משתמשים בהם, כשדברים שאתם צריכים כל יום צריכים להיות הכי קרובים אליכם.

דיוק ומדידה

כלי מדידה דיגיטליים ממש יכולים לשדרג את הבישול שלכם. כשיש לכם משקל דיגיטלי וכלי מדידה מדויקים במטבח, אתם יכולים להפוך ממבשלים טובים למעולים. הם במיוחד חשובים כשאתם אופים, כי באפייה אין הרבה מקום לטעויות. למשל, כמות לא מדויקת של קמח או סוכר יכולה להיות ההבדל בין עוגה נהדרת לכזו שפחות הצליחה. אז אל תיקחו את הסיכון, כי עם כלי מדידה טובים אתם יכולים להיות בטוחים שהמתכון יצליח בדיוק כמו שרציתם.

ניקיון וסדר במטבח

הרבה יותר כיף לבשל במטבח נקי ומאורגן, ויש כמה טריקים פשוטים שיכולים לעזור לשמור על הסדר. למשל, כדאי להשקיע במתקן ייבוש כלים שיש לו שתי קומות, וככה אפשר לנצל את המקום לגובה במקום לתפוס שטח יקר על השיש. חשוב גם לדאוג שתמיד יהיו מגבות מטבח נקיות בהישג יד, כי אף אחד לא אוהב לחפש מגבת כשהידיים רטובות. בנוסף לכך, השתמשו בפח אשפה שנפתח בלחיצת רגל שהוא ממש פרקטי כשהידיים מלוכלכות מבישול. הפרטים הקטנים האלה הם אלה שיהפכו את המטבח למקום נעים ונוח יותר.

שדרוגים שעושים את החיים טובים יותר

אחרי שיש את כל הציוד הבסיסי במטבח, אפשר לחשוב על כמה תוספות נחמדות. למשל, מכונת קפה טובה יכולה להפוך כל בוקר להתחלה מושלמת של היום. סיר בישול איטי הוא עוד דוגמה מעולה, כי פשוט שמים את המצרכים בבוקר, וכשחוזרים מהעבודה, יש ארוחה חמה ומוכנה. אלה לא דברים שחייבים לקנות מייד, אבל הם יכולים להפוך את הזמן שאתם מבלים במטבח לנעים הרבה יותר.

לסיכום

הסוד למטבח מוצלח הוא פשוט יותר ממה שחושבים, והוא מתחיל מתכנון חכם של המרחב וארגון נכון של הציוד. כדאי להתחיל עם הכלים הבסיסיים כמו סירים, מחבתות וסכינים איכותיות, ורק אחר כך להוסיף בהדרגה מכשירי חשמל שבאמת נחוצים לכם. הכי חשוב, כשהכול מאורגן בצורה נגישה ונוחה עם קופסאות שקופות למזווה, מארגנים במגירות וכלי מדידה מדויקים הבישול הופך להיות הרבה יותר כיף ופחות מעייף.