האם אתם צורכים מספיק חלבון בתזונה שלכם? אנשים רבים מתעלמים מחשיבותו של אב המזון העיקרי החיוני הזה, אך הוא ממלא תפקיד חיוני בתפקודים גופניים רבים, החל מתיקון רקמות וייצור אנזימים ועד לשמירה על מסת שריר ותמיכה במערכת החיסון. אם אתם מרגישים עייפים במיוחד, חווים חולשה בשרירים או שמים לב לשינויים בשיער ובעור, ייתכן שאתם מתמודדים עם חוסר בחלבון בגוף. כאן נתעמק בסיבות האפשריות לחוסר בחלבון בגוף ונבחן את ההשפעות הנרחבות שיכולות להיות לו על הבריאות שלכם. כמו כן, נבחן את הקשר שבין צריכת חלבון לתפקוד בלוטת התריס, ונשפוך אור על האופן שבו אספקת חלבון לא מספקת יכולה לשבש את האיזון ההורמונלי של הגוף. המשיכו לקרוא כדי להבין מדוע חלבון חיוני כל כך וכיצד להבטיח שאתם מקבלים כמות מספקת.

הגורמים לחוסר בחלבון בגוף

ישנן מספר סיבות לחוסר בחלבון בגוף:

 

ההשפעות של חוסר בחלבון בגוף

מחסור בחלבון יכול להתבטא בדרכים שונות, ולהשפיע על היבטים רבים בבריאות שלנו:

הקשר בין מחסור בחלבון לבלוטת התריס

למעשה, בלוטת התריס ממוקמת מתחת לגרוגרת והיא ממלאת תפקיד מכריע בוויסות חילוף החומרים באמצעות ייצור הורמוני בלוטת התריס, בעיקר תירוקסין (T4) וטריודותירונין (T3). הורמונים אלו מסונתזים באמצעות יוד וחומצות אמינו, אבני הבניין של חלבונים. מחסור בחלבון יכול להשפיע על תפקוד בלוטת התריס בכמה דרכים:

לסיכום

חוסר בחלבון בגוף יכול לנבוע מסיבות שונות, כולל צריכה תזונתית לא מספקת, הפרעות בספיגה, צרכים מוגברים של חלבון, מחלות כרוניות וגורמים סוציו-אקונומיים. ההשפעות של מחסור בחלבון הן נרחבות ומשפיעות על מסת שריר, תפקוד מערכת החיסון, איזון נוזלים ובצקות, בריאות העור והשיער, ריפוי פצעים ואיזון הורמונלי. יש לציין כי מחסור בחלבון עלול להשפיע באופן משמעותי על תפקוד בלוטת התריס ולהוביל לתת-פעילות של בלוטת התריס ולתסמינים נלווים. הבטחת צריכת חלבון מספקת באמצעות תזונה מאוזנת חיונית לשמירה על הבריאות והרווחה הכללית שלכם.

 

 

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.