קרה לכם שרציתם להכין מנה קולינרית מדהימה אבל גיליתם שחסרים לכם כלים מתאימים להכנה שלה? שהסכינים לא חותכות טוב כי הן לא מושחזות מספיק או שלא מצאתם מרית פשוטה כדי להפוך את המנה במחבת? אבזור המטבח שלכם בציוד הנכון והאיכותי יכול להפוך את כל חווית הבישול לקלה וכיפית. בין אם אתם טבחים מתחילים ובין אם אתם שפים מנוסים, כלי מטבח טובים יעשו את ההבדל. ריכזנו בשבילכם את האביזרים הדרושים למטבח מאובזר היטב, כולל סירים ומחבתות, סט סכו"ם וכלי מטבח שונים. מוכנים להפוך את המטבח שלכם לגן עדן לבישול? בואו נתחיל.
סירים ומחבתות
סירים ומחבתות הם מרכיבים בסיסיים בכל מטבח. הם מגיעים בגדלים ומחומרים שונים, וכל אחד משרת מטרות שונות. סיר ומחבת טובים מסוגלים לבשל אוכל ברמה גבוהה יותר ולגרום לו להיות טעים יותר.
- סיר בינוני: סיר בינוני עשוי נירוסטה או נון־סטיק הוא אידיאלי להרתחת מים, לבישול דגנים ולהכנת רטבים.
- סיר גדול: סיר גדול טוב להכנת מרקים, תבשילים מפנקים ופסטה בכמות גדולה. חפשו אחד עם בסיס יציב לפיזור חום אחיד.
- סיר יצוק: סיר מברזל יצוק כבד בסגנון הולנדי, הוא סיר אידיאלי לבישול איטי ולאפייה. הוא עמיד מפני חום חזק מאוד ומצוין בשמירה עליו בתוך הסיר.
- מחבתות שטוחות בגדלים שונים: משמשות להקפצה ולטיגון של ירקות ובשר. מחבתות נון-סטיק נוחות לניקוי קל ולבישול פריטים עדינים כמו חביתות.
- מחבת ווק: מחבת עמוקה עם דפנות גבוהות ובסיס רחב, משמשת לבישול בכמויות גדולות של אוכל עם הרבה נוזלים כמו נודלס ברוטב סויה.
סט סכו"ם
סט טוב של סכו"ם הוא הכרחי עבור כל מטבח. סכינים איכותיות יכולות להפוך את הכנת המזון ליעילה ובטוחה יותר.
- סכין שף: סכין גדולה וחדה מסייעת בחיתוך קל ומקצועי של ירקות ופירות קשים כמו כרוב ואבטיח, ונתחי בשר עבים.
- סכין חדה: סכין חיתוך טובה המשמשת לחיתוך מזון קטן יותר שאינו מצריך שימוש בסכין שף גדולה ומסיבית.
- סכין לחם: סכין משוננת המיועדת לפריסת כיכר לחם בחדות מבלי למעוך אותו.
- משחיז סכינים: חשוב לשמור על חדות הסכינים למען יעילות החיתוך ולמען שמירה על ביטחונכם במטבח. כדאי להשחיז את הסכינים במשחיז סכינים מפלדה מושחזת כדי לשמור על החדות והאיכות שלהן.
- סט סכו"ם: סט תואם ויפה של סכין, כף ומזלג ישדרג כל מטבח ויהפוך את הארוחות שתגישו למיוחדות ומסוגננות. בחרו לפי ההעדפות שלכם סט סכו"ם שיתאים לצבעי הבית שלכם ותוכלו להכניס עוד אלמנט עיצובי למטבח או לפינת האוכל.
כלי מטבח
שימוש בכלים הנכונים יכול להפוך את הבישול לפשוט ומהנה יותר. הינה כמה כלי מטבח שימושיים:
- מרית: מרית משמשת להיפוך המזון במחבת. מריות סיליקון עמידות בחום ועדינות מספיק כדי לא לשרוט משטחים נון-סטיק.
- מלקחיים: מלקחיים שימושיים לאחיזה נוחה במזון חם, לחימום מזון על הגריל ולהגשת פסטה וסלטים.
- מטרפה להקצפה: מטרפה שימושית לערבוב מרכיבים סמיכים יחד, להקצפת ביצים וסוכר.
- מצקת: מצקת חשובה להגשת אוכל נוזלי כמו מרקים, תבשילים ורטבים.
- קולפן: קולפן ירקות משמש להסרת הקליפה מפירות וירקות במהירות וביעילות.
- פומפיה: מצוינת לגריסת גבינה, ירקות ופירות.
כלי מדידה
מדידות מדויקות תורמות המון לבישול ואפייה מוצלחים. הינה כמה כלי המדידה שימושיים:
- כוסות מדידה: סט של כוסות מדידה לאוכל יבש ונוזלי נחוץ למדידות מדויקות של המרכיבים. על כל כוס מופיעה המידה המדויקת כך שתוכלו למדוד את המרכיבים לפי המתכון שאיתו אתם עובדים ולהיצמד לכמויות בקלות.
- כפות מדידה: סט של כפות מדידה שימושי למדידת כמויות קטנות של מרכיבים כמו תבלינים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, שמרים ותמצית וניל.
- משקל: משקל מטבח שימושי לשקילת מרכיבים, במיוחד באפייה שבה הדיוק הוא חשוב מאוד. משקל יכול גם לסייע לכם בבקרה על התפריט שלכם.
קערות ערבוב והכנה
קערות מטבח שימושיות לכמה מטרות שונות:
- קערות הכנה: לפני הכנת המנה אפשר למדוד כל מרכיב מראש ולשים אותו בקערה קטנה. כך כל המרכיבים יהיו מסודרים ומדודים בקערות קטנות בצורה מסודרת. תהליך ההכנה יהיה מהיר ויעיל יותר ויכלול רק את ערבוב המרכיבים יחד לפי הסדר במתכון.
- קערות ערבוב: קערות מנירוסטה או זכוכית מגיעות בגדלים שונים והן משמשות למטרות שונות. קערות גדולות משמשות לערבוב מרכיבים רבים יחד, ליצירת עיסות אחידות, ללישת בצק, ואילו קערות קטנות יותר מתאימות להכנת רטבים ומרינדות.
- קערות הגשה: קערות קצת יותר מהודרות להגשת האוכל על השולחן. קערות גדולות שמכילות הרבה להגשת סלטים מרכזיים, פסטות, ותבשילים וקערות קטנות להגשת סלטים נקודתיים ורטבים שמיועדים לכמה אזורים בשולחן.
אביזרים נוספים
יש עוד כמה אביזרים שיכולים לשפר את חווית הבישול והאפייה שלכם במטבח ולהקל על תהליך ההכנה:
- קרש חיתוך: קרש חיתוך טוב מגן על השיש במטבח ומספק משטח עבודה נקי ונוח לחיתוך. לוחות עץ הם האפשרות הפופולריות והבריאה ביותר.
- מסננת: מסננת משמשת לניקוז מים מסירי פסטה, לשטיפה נוחה של ירקות ופירות מבלי שיגעו בתחתית הכיור שלא תמיד נקייה.
- נייר אפייה: נייר אפייה משמש לאפיית עוגיות, עוגות, ירקות ובשר. הוא אוסף עליו את כל הנוזלים שיוצאים בעת האפייה ומקל על ניקיון התבנית בסוף התהליך.
- כף ערבוב: כף ערבוב מעץ או סיליקון שימושית לערבוב מרכיבים בסירים ובמחבתות וקלה מאוד לניקוי.
לסיכום
אבזור המטבח בכלים הנכונים חשוב מאוד לבישול יעיל ומהנה. שימוש בסירים ובמחבתות מותאמים לאוכל המתבשל, לשימוש בסכינים חדות ובכלי הגשה יפים, ישדרגו את חווית הבישול שלכם במטבח ויהפכו את האוכל שלכם לטעים יותר. השקעה בכלי המטבח הללו ובאביזרים הנלווים להם, חשובה לא רק לשיפור האוכל, אלא גם לשמירה על הבטיחות שלכם ולייעול הזמן שלכם. בשלו ואפו בהנאה!