אוכל יווני מביא איתו אלפי שנות מסורת קולינרית עשירה המשלבת חומרי גלם טריים מהים התיכון ומהאדמה הפורייה. כל מנה מספרת סיפור של אהבה לטבע ולמסורת, מהפסטה הביתית ועד הדגים הטריים שנתפסו באותו יום. בחרנו עבורכם מבחר המנות הטעימות והמקוריות ביותר שיעניקו לכם חוויה קולינרית אותנטית.

מזיטים ומנות פתיחה

מנות עיקריות מסורתיות

 

אוכל יווני

 

קינוחים יווניים

לוקומדס – כדורי הבצק המתוקים: כדורי בצק קטנים העשויים מבצק שמרים נוזלי, מטוגנים בשמן חם עד שהם זהובים ונפוחים. הלוקומדס נטבלים בסירופ דבש חם ומעוטרים בקינמון ואגוזים קצוצים. התוצאה היא קינוח עם ניגוד מרקמים מושלם – פריך מבחוץ ורך מבפנים, ספוג בסירופ דבש ארומטי.

רבאני – עוגת הסולת המסורתית: רבאני היא עוגת סולת מתוקה ועסיסית המוכנת מסולת גסה, ביצים, יוגורט, סוכר, קליפת לימון וקוקוס. העוגה נאפית עד שהיא זהובה ומושקית בסירופ סוכר מבושם בהל, קינמון ולימון. הסולת סופגת את הסירופ ויוצרת מרקם גרגירי וקטיפתי עם איזון מושלם בין מתיקות וארומה.

מהמטבח שלכם ליוון

חלק מהמנות הללו קל יחסית להכנה ביתית – הצזיקי, הפאבה והסלט היווני דורשים בעיקר חומרי גלם טריים ובישול מינימלי. הספנקוריזו והעגבניות הממולאות גם הם נגישים למבשל הביתי. אם אתם מתלבטים אם לטוס לחוויה קולינרית ומתכננים מה יש לעשות באתונה, חשוב לדעת שתוכלו למצוא מנות כמו סופלקי, דולמדס ולוקומדס בטברנות מקומיות שם הם מוכנים בשיטות מסורתיות. למי שמעוניין גם לבשל בעצמו, השווקים המקומיים באתונה מציעים חומרי גלם טריים ואיכותיים.

לסיכום

אוכל יווני הוא הזמנה למסע חושי דרך טעמים עתיקים ומסורות שנשמרו במשך דורות. השילוב המושלם בין פשטות לעושר הטעמים הופך כל ארוחה לחגיגה אמיתית. כל מנה מזמינה אתכם לגלות את הקסם של הים התיכון. זהו מטבח שמזמין אתכם להאט, ליהנות ולחגוג את החיים סביב השולחן.