הינה מתכון גוואקמולי פשוט שתוכלו לנסות:
**מרכיבים:**
– 3 אבוקדו – קלופים, מגולענים ומעוכים
– מיץ ליים אחד
– 1 כפית מלח
– 2 עגבניות (הסוג המומלץ הוא עגבניות תמר) חתוכות לקוביות
– 1/2 בצל קצוץ
הוראות הכנה
1. בקערה בינונית מועכים יחד את האבוקדו, מיץ הליים והמלח.
2. מערבבים פנימה את העגבניות הקצוצות והבצל.
3. טועמים ומתאימים תיבול לפי הצורך.
4. מגישים עם נאצ'וס, בארוחת טורטיות או כתוספת לטאקו או סלטים.
טיפ למקצוענים: ניתן גם להוסיף מרכיבים אחרים כגון שום, כוסברה, חלפיניו או כמון כדי להתאים אישית את הטעם לפי העדפותיכם.
כיצד לאחסן שאריות גוואקמולי?
כדי לאחסן שאריות גוואקמולי, באפשרותכם להשתמש בשיטות הבאות:
- לכסות במים: זוהי שיטה פופולרית המסייעת לשמור על גוואקמולי טרי עד שלושה ימים. פשוט מעבירים את הגוואקמולי למיכל אטום, משטחים את פני השטח בכפית ומוסיפים כחצי סנטימטר מים לחלק העליון של הגוואקמולי. ודאו שהמים מכסים את כל פני השטח של המיכל. מניחים את המכסה על המיכל ומאחסנים במקרר. כשאתם מוכנים ליהנות מהגואקמולי שלכם, שפכו בעדינות את המים וערבבו לפני ההגשה.
- יש להשתמש במיכל אטום: מעבירים את הגוואקמולי למיכל אטום ולוחצים בניילון נצמד ישירות על פני הגוואקמולי כדי למנוע חשיפה לאוויר. שיטה זו מסייעת לשמור על גוואקמולי טרי עד יומיים.
זכרו תמיד להתחיל עם אבוקדו בשל בעת הכנת גוואקמולי ואחסנו אותו במיכל עם מכסה אטום גומי כדי למזער את כמות החמצן שבאה במגע עם הגוואקמולי.
האם ניתן לאחסן גוואקמולי במקפיא?
בהחלט כן, ניתן לאחסן גוואקמולי במקפיא כדי להאריך את חיי המדף שלו. אם כי ייתכן שיהיה שינוי קל במרקם עם ההפשרה. כך תוכלו לעשות זאת:
- אופן ההכנה: אם אתם מתכננים להקפיא גוואקמולי, הימנעו מהוספת מרכיבים שאינם קופאים היטב, כמו עגבניות ובצל. אתם תמיד יכולים להוסיף אותם מאוחר יותר כאשר אתם מוציאים את הגוואקמולי מההקפאה ומכינים אותו להגשה.
- אריזה: מניחים את הגוואקמולי בכלי אטום. לחצו על פיסת ניילון נצמד ישירות על פני השטח כדי להפחית את החשיפה לאוויר.
- תיוג: תמיד תייגו את המיכל שלכם עם התאריך. ניתן לאחסן גוואקמולי במקפיא עד שלושה חודשים.
- הפשרה: כשאתם מוכנים ליהנות מהגוואקמולי הקפוא שלכם, העבירו אותו למקרר להפשרה איטית. פעולה זו עשויה להימשך מספר שעות. לאחר ההפשרה, ערבבו היטב, הוסיפו מרכיבים טריים נוספים לפי העדפותיכם והגישו.
זכרו, בעוד שהקפאה יכולה להאריך את חיי הגוואקמולי שלכם, ככל שהוא טרי יותר כאשר צורכים אותו, כך הטעם והמרקם יהיו טובים יותר.
מהם הסימנים לכך שגוואקמולי התקלקל?
כשמדובר בגואקמולי, טריות היא, כאמור, המפתח, לא רק לטעם אלא גם לבטיחות. שימו לב לכמה סימנים לכך שהגוואקמולי שלכם עלול להיות פג תוקף:
- שינוי צבע: לגוואקמולי טרי יש גוון ירוק עז בגלל האבוקדו הטרי. עם הזמן, חשיפה לאוויר יכולה לגרום לו להפוך חום, וזה סימן לחמצון. בעוד שכבה חומה קלה בחלק העליון ניתן לערבב או לגרד, אם התערובת כולה הפכה להיות בצבע חום עמוק או שחור, עדיף להשליך אותה.
- ריח חמצמץ: לגוואקמולי טרי ארומה רעננה ואדמתית. אם אתם מזהים ריחות חמוצים או דוחים, זה סימן לכך שהגוואקמולי התחיל להתקלקל.
- צמיחת עובש: כל סימן של עובש, גם אם הוא רק על פני השטח, מצביע על כך שהגוואקמולי אינו בטוח לאכילה. תמיד השליכו אותו אם אתם רואים סימני עובש.
- שינוי במרקם: לגוואקמולי טרי מרקם קרמי. אם הוא הופך מימי מדי, דק, או סמיך ויבש במיוחד, הוא עשוי להיות מקולקל.
- טעם: אם לגוואקמולי יש טעם חמוץ או סתם טעם לא טוב בכל דרך שהיא, עדיף להיות בטוחים ולהשליך אותו.
לסיכום
גוואקמולי הוא מטבל רב-תכליתי ומלא טעם, המשלים מגוון מנות מנאצ'וס ועד טאקו וסלטים. ניתן להתאים את פשטותו לטעמכם האישי, עם אפשרויות רבות של מרכיבים נוספים. אחסון נכון, בין אם במקרר או במקפיא, חיוני לשמירה על טריותו וטעמו. המפתח ליהנות מגוואקמולי הוא להבטיח את איכותו, אז זכרו להיות עם יד על הדופק ולשים לב לסימנים של קלקול. בין אם אתם מכינים מנה למפגש עם חברים או סתם מתפנקים מערב שקט, המתכון הזה מבטיח שתיהנו מגוואקמולי תוצרת בית טרי ומענג.