הינה מתכון גוואקמולי פשוט שתוכלו לנסות:

 

**מרכיבים:**

– 3 אבוקדו – קלופים, מגולענים ומעוכים

– מיץ ליים אחד

– 1 כפית מלח

– 2 עגבניות (הסוג המומלץ הוא עגבניות תמר) חתוכות לקוביות

– 1/2 בצל קצוץ

 

הוראות הכנה

1. בקערה בינונית מועכים יחד את האבוקדו, מיץ הליים והמלח.

2. מערבבים פנימה את העגבניות הקצוצות והבצל.

3. טועמים ומתאימים תיבול לפי הצורך.

4. מגישים עם נאצ'וס, בארוחת טורטיות או כתוספת לטאקו או סלטים.

 

טיפ למקצוענים: ניתן גם להוסיף מרכיבים אחרים כגון שום, כוסברה, חלפיניו או כמון כדי להתאים אישית את הטעם לפי העדפותיכם.

 

 

כיצד לאחסן שאריות גוואקמולי?

כדי לאחסן שאריות גוואקמולי, באפשרותכם להשתמש בשיטות הבאות:

זכרו תמיד להתחיל עם אבוקדו בשל בעת הכנת גוואקמולי ואחסנו אותו במיכל עם מכסה אטום גומי כדי למזער את כמות החמצן שבאה במגע עם הגוואקמולי.

האם ניתן לאחסן גוואקמולי במקפיא?

בהחלט כן, ניתן לאחסן גוואקמולי במקפיא כדי להאריך את חיי המדף שלו. אם כי ייתכן שיהיה שינוי קל במרקם עם ההפשרה. כך תוכלו לעשות זאת:

זכרו, בעוד שהקפאה יכולה להאריך את חיי הגוואקמולי שלכם, ככל שהוא טרי יותר כאשר צורכים אותו, כך הטעם והמרקם יהיו טובים יותר.

מהם הסימנים לכך שגוואקמולי התקלקל?

כשמדובר בגואקמולי, טריות היא, כאמור, המפתח, לא רק לטעם אלא גם לבטיחות. שימו לב לכמה סימנים לכך שהגוואקמולי שלכם עלול להיות פג תוקף:

 

לסיכום

גוואקמולי הוא מטבל רב-תכליתי ומלא טעם, המשלים מגוון מנות מנאצ'וס ועד טאקו וסלטים. ניתן להתאים את פשטותו לטעמכם האישי, עם אפשרויות רבות של מרכיבים נוספים. אחסון נכון, בין אם במקרר או במקפיא, חיוני לשמירה על טריותו וטעמו. המפתח ליהנות מגוואקמולי הוא להבטיח את איכותו, אז זכרו להיות עם יד על הדופק ולשים לב לסימנים של קלקול. בין אם אתם מכינים מנה למפגש עם חברים או סתם מתפנקים מערב שקט, המתכון הזה מבטיח שתיהנו מגוואקמולי תוצרת בית טרי ומענג.